|
» PROMOCJE !!! » NOWOŚCI !!! ZIOŁA/herbaty (63) Mieszanki ziołowe Zielarni Suwalskiej (47) KAWY różne, KAWY grzybowe (13) KRZEMOWE (6) Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5) Bakterie probiotyczne/prebiotyki (21) Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (11) » ENZYMY trawienne (1) Aminokwasy (1) TRAN, OLEJE, OMEGA (6) KOLAGEN (6) Suplementy kapsułki, tabletki (4) Suplementy płynne, syropy, krople (11) Suplementy sproszkowane (1) Wyroby medyczne (1) dr Enzmann Mito Pharma (12) dr Mercola (4) Marek Skoczylas SUPLEMENTY (62) Marek Skoczylas KOSMETYKI (9) Aliness (83) DuoLife (14) JOALIS (68) Kenay (22) Vianesse (2) ForMeds kapsułka ForMeds proszek NUTERGIA Laboratorium (23)NOW Foods (30) SWANSON (7) Specyfiki wg Św. Hildegardy (38) Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (50) KONOPNY kącik (16) SUPER ŻYWNOŚĆ (2) KSIĄŻKI (23) KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (26) OLEJE, olejki i maceraty kosmetyczne (43) RÓŻNOŚCI (5) | Zakwaska do jogurtu ACIDOLAKT - 2 fiolki» Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjneProducent: Zakwaski
ACIDOLAKT VIVO Skład: Lactobacillus acidophilus, Streptococcus salivarius ssp. thermophilus, Lactococcus lactis ssp. diacetylactis Kultury bakterii zawarte w fiolkach Acidolakt Vivo umożliwiają przygotowanie jogurtu probiotycznego (inaczej mówiąc mleka acidofilnego) o cennych właściwościach prozdrowotnych. Jedna fiolka służy do ukwaszenia do dwóch litrów mleka. Bakterie acidofilne - właściwości Zawawrte w produkcie specjalnie wyselekcjonowane bakterie acidofilne są bardzo wytrzymałe na niekorzystne działanie leków i żywności, co jest wyróżniającą się cechą tego produktu. Bakterie te dobrze aklimatyzują się w jelitach, i wytwarzają w organizmie duże ilości nieszkodliwych, ale silnie działających sustancji o właściwościach antybiotyków, które hamują wzrost mikroorganizmów chorobotwórczych, normalizują pracę przewodu pokarmowego i przywracają prawidłową mikroflorę jelit. W ten sposób Acidolact to doskonałe wsparcie dla naturalnej mikroflory, osłabionej np. działaniem antybiotyków. Bakterie acidofilne mają działanie przeciwzapalne, aktywują proces oczyszczania organizmu, neutralizują toksyny i osłabiają niekorzystne działanie pokarmowych metabolitów i leków. Przy antybiotykterapii, chemioterapii i w trakcie leczenia Bakterie acidofilne wykazują się dużą wytrzymałością, dzięki czemu są odporne na działanie większości antybiotyków, leków, w tym leków chemioterapeutycznych. Właśnie takie działanie acidofilnych kultur bakterii umożliwia wspieranie naturalnej flory bakteryjnej także w trakcie leczenia, a nie jak ma to miejsce zazwyczaj, po zakończeniu przyjmowania leków. Aby w trakcie leczenia zachować zdrową mikroflorę Acidolact najlepiej spożywać od pierwszego dnia przyjmowania leków. Działnie przeciwzapalne Mleko acidofilne ma działanie przeciwzapalne i stymuluje proces oczyszczania organizmu, neutralizuje toksyny i znosi skutki uboczne działania żywności i leków. Wszystko to sprawia, że Acidolact jest szczególnie pożyteczny dla osób w każdym wieku, u których występują procesy zapalne. Dla dzieci i dorosłych Od wielu lat Acidolact (mleko acidofilne) jest skutecznie wykorzystywany jako pożywienie dla niemowląt, także słabych i wcześniaków od 6 miesiąca życia. Mleko acidofilne może być stosowane wraz z lekami oraz produktami spożywczymi. Stosowanie miejscowe Przy bakteryjnych i grzybiczych zakażeniach skóry lub błon śluzowych można podawać Acidolact miejscowo, w formie okładu. Na dotknięte chorobą miejsca nanosi się ukwaszony produkt mleczny i pozostawia na 5-15 minut. Okład można zrobić z użyciem gazika, bandażu lub waty. Miejsce po okładzie należy umyć zimną wodą bez mydła. Zamiast ukwaszonego mleka można użyć zakwaskę z buteleczki, którą rozpuszcza się w niewielkiej ilości wody o temperaturze pokojowej (wcześniej przegotowanej). Jednak zastosowanie ukwaszonego mleka daje lepsze wyniki. Acidolakt polecany jest dla: osób przyjmujących antybiotyki, osób w trakcie leczenia chorób, pragnących schudnąć, chcących poprawić odporność, dla dzieci od 6 miesiąca życia, dla osób z alergią, osób z infekcjami bakteryjnymi (gronkowiec) i grzybiczymi (Candida). Jak przygotować jogurt Acidolakt? - instrukcja zostanie załączona |