|
» PROMOCJE !!! » NOWOŚCI !!! ZIOŁA/herbaty (63) Mieszanki ziołowe Zielarni Suwalskiej (47) KAWY różne, KAWY grzybowe (13) KRZEMOWE (6) Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5) Bakterie probiotyczne/prebiotyki (21) Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (11) ENZYMY trawienne (1) Aminokwasy (1) TRAN, OLEJE, OMEGA (6) KOLAGEN (6) Suplementy kapsułki, tabletki (4) Suplementy płynne, syropy, krople (11) Suplementy sproszkowane (1) Wyroby medyczne (1) dr Enzmann Mito Pharma (12) dr Mercola (4) Marek Skoczylas SUPLEMENTY (62) Marek Skoczylas KOSMETYKI (9) Aliness (83) DuoLife (14) JOALIS (68) Kenay (22) Vianesse (2) ForMeds kapsułka ForMeds proszek NUTERGIA Laboratorium (23)NOW Foods (30) SWANSON (7) Specyfiki wg Św. Hildegardy (38) » Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (50) KONOPNY kącik (16) SUPER ŻYWNOŚĆ (2) KSIĄŻKI (23) KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (26) OLEJE, olejki i maceraty kosmetyczne (43) RÓŻNOŚCI (5) | BERTRAM - 50g» Specyfiki wg Św. HildegardyProducent: ST. HILDEGARD - POSCH
Korzeń bertramu rzymskiego (łac. Anacyclus pyretrum) to niezastąpiona i cenna przyprawa w kuchni Hildegardy. Bertram ma łagodno-ostry smak i można go dodawać niemal do wszystkich potraw. Św. Hildegarda polecała go jako przyprawę na dolegliwości żołądkowo-jelitowe ułatwiającą trawienie i przyswajanie składników odżywczych, również w niestrawności. Dzięki regularnemu spożywaniu bertramu możemy wspomóc nasz system nerwowy, wzmocnić pogodę ducha i poprawić nastrój. Jest pomocny podczas przeziębień, wzmacnia układ odpornościowy, usuwa zaflegmienie, wspomaga wydzielanie śliny. „Spożywany przez zdrowego człowieka przynosi korzyść, bowiem zmniejsza w nim zgniliznę, zwiększa ilość dobrej krwi i zapewnia jasny umysł.”. Hildegarda z Bingen – Physica (wyd. Polskie Centrum św. Hildegardy) Składniki: korzeń bertramu mielony- z kontrolowanych upraw ekologicznych AT-BIO-402 Kraj pochodzenia: Austria. Chronić przed światłem, przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Sposób użycia: 1-3 szczypty do posypywania potraw (np. chleba) lub jako dodatek do gotowania np. sosów, zup, potraw z orkiszem. |