|
» PROMOCJE !!! » NOWOŚCI !!! ZIOŁA/herbaty (63) Mieszanki ziołowe Zielarni Suwalskiej (47) KAWY różne, KAWY grzybowe (13) KRZEMOWE (6) Odkwaszanie/równowaga kwasowo-zasadowa (5) Bakterie probiotyczne/prebiotyki (21) Terapia jogurtowa - żywe szczepy bakteryjne (11) ENZYMY trawienne (1) Aminokwasy (1) TRAN, OLEJE, OMEGA (6) KOLAGEN (6) Suplementy kapsułki, tabletki (4) Suplementy płynne, syropy, krople (11) Suplementy sproszkowane (1) Wyroby medyczne (1) dr Enzmann Mito Pharma (12) dr Mercola (4) Marek Skoczylas SUPLEMENTY (62) Marek Skoczylas KOSMETYKI (9) Aliness (83) DuoLife (14) JOALIS (68) Kenay (22) Vianesse (2) ForMeds kapsułka ForMeds proszek NUTERGIA Laboratorium (23)NOW Foods (30) SWANSON (7) Specyfiki wg Św. Hildegardy (38) Zioła Ojca Grzegorza /BONIMED/ (50) KONOPNY kącik (16) SUPER ŻYWNOŚĆ (2) KSIĄŻKI (23) KOSMETYKI (kremy, maści, żele) (26) OLEJE, olejki i maceraty kosmetyczne (43) RÓŻNOŚCI (5) | GALGANT - 40g» Specyfiki wg Św. HildegardyProducent: ST. HILDEGARD - POSCH
Galgant (łac. Alpinia officinarum) W medycynie św. Hildegardy figuruje jako przyprawa „nasercowa”, ale świetnie sprawdza się również przy dolegliwościach miesiączkowych, stanach wyczerpania i osłabienia. Jest także dobrym środkiem na mdłości. U Hildegardy jest on jedną z ważniejszych przypraw. Na początku przyprawiajcie potrawy ostrożnie, gdyż galgant jest bardzo pikantny. Jednakże według Hildegardy wskazane jest jego częste stosowanie (np. w celu poprawy trawienia). "Kto odczuwa dolegliwości sercowe i z tego powodu mdleje ten powinien natychmiast zjeść galgant, a poczuje się lepiej. " – Hildegarda z Bingen – Physica (wyd. Polskie Centrum św. Hildegardy) Składniki: korzeń galgantu mielony. *z kontrolowanych upraw ekologicznych AT-BIO-402 Kraj pochodzenia: Austria. Chronić przed światłem. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Sposób użycia: w sezonie jesienno-zimowym dodawać szczyptę do wszelkich potraw. |